%0 Journal Article %T بررسی تاثیر سیکل دما - زمان بر توزیع اندازه و مورفولوژی ذرات پودر آلومینیم تولید شده به روش SAMD %J مواد پیشرفته در مهندسی %I دانشگاه صنعتی اصفهان %Z 2251-600X %A پویا دلشادخطیبی, %A فرشاد اخلاقی, %D 2022 %\ 12/31/2022 %V 28 %N 1 %P 13-27 %! بررسی تاثیر سیکل دما - زمان بر توزیع اندازه و مورفولوژی ذرات پودر آلومینیم تولید شده به روش SAMD %K روش SAMD %K پودر آلومینیم %K سیکل دما-زمان %K مورفولوژی %K توزیع اندازه ذرات %R %X SAMD روش نسبتا جدیدی در تولید پودرهای فلزی است که در آن از هم‌پاشیدگی و تکه تکه شدن مذاب، در اثر انتقال انرژی سینتیک از پروانه همزن به مذاب از طریق یک ماده واسط جامد صورت می‌پذیرد و پس از انجماد قطرات مذاب حاصل و جدا کردن ماده واسط، پودر فلزی به دست می‌آید. در تحقیق حاضر، مقدار مشخصی از پودر نمک طعام به مذاب آلومینیم اضافه شد و مخلوط در دمای مشخص برای مدت زمان معین هم‌زده شد تا قطرات فلزی به دست بیایند. سپس این مخلوط در آب کوئنچ شد و در نتیجه قطرات فلزی به پودر تبدیل شدند و نمک طعام در آب حل شد. پودر حاصل پس از جمع‌آوری، شستشو و خشک کردن تحت آزمایشهای تعیین ابعاد ذرات به کمک اشعه لیزر و بررسیهای میکروسکوپ الکترونی روبشی قرار گرفت. در این تحقیق تاثیر سیکل دما-زمان مورد استفاده در هنگام همزدن مخلوط، بر اندازه و مورفولوژی پودر آلیاژ Al-6wt%Si تولید شده از این روش مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهند که کرویترین ذرات پودری و حداقل اندازه متوسط ذرات آلومینیم با همزدن به مدت 5 دقیقه در 690 درجه سانتیگراد و سپس کوئنچ در آب به دست می‌آید. %U https://jame.iut.ac.ir/article_2228_9414653688da9815642aecbb077459cf.pdf